Blog

Ayutthaya

Ayutthaya is een historische stad met veel bezienswaardigheden. Het ligt 100 kilometer van Bangkok vandaan.

Eerst even wat feitjes…

Ayutthaya is gesticht in 1350 en was tot de 18e eeuw de hoofdstad van Thailand (toen Siam). Hiervoor was Sukkothai de hoofdstad. In 1767 is de stad Ayutthaya verwoest door het Birmese leger. De stad is nooit volledig herbouwd en hierom zie je in deze stad een hoop ruïnes en overblijfselen van boeddhistische tempels en ook prachtige architectuur.

Bang Pa In Royal Palace

Het Koninklijke paleis complex werd gebruikt als een zomerwoning door leden van het koningshuis en hun consorten. Het eerste ontwerp is van Koning Prasat Thong en stamt uit 1632.

Na de Birmese invallen in 1767, werd het paleizencomplex voor een lange tijd niet gebruikt. Koning Mongkut (Rama IV), die vanaf 1851 regeerde tot 1868, begon met het restaureren van het paleis. Toch zijn het merendeel van de gebouwen, zoals ze nu zijn, ontworpen door zijn opvolger Koning Chulalongkorn (Rama V). Koning Rama V liet het gebied uitbreiden met prachtige tuinen en kenmerken van de Europese architectuur. Nu wordt het paleis niet meer gebruikt.

Het complex bestaat uit verschillende iconische gebouwen verspreid over een groot park. Je kunt er rondlopen, maar ook een golfkarretje huren. De troonzaal is open voor publiek. Hier staan prachtige houten meubels en gedetailleerde ornamenten.

Entree: 100 baht

Denk bij het bezichtigen van het paleis ook aan gepaste kleding (net als bij een tempel).

Wat Yai Chai Mongkol (Mongkhon)

Wat Yai Chai Mongkol is een tempel op korte afstand van de verwoeste muren van Ayutthaya. In de tempel ligt een indrukwekkend grote liggende Boeddha. Naast de liggende Boeddha vind je ook vele andere Boeddha beelden. Het is een indrukwekkend tempelcomplex met prachtige architectuur. De tempel werd gebouwd in 1357 in de regeerperiode van Koning U Thong, dit was de eerste heerser van Ayutthaya.

Entree: 20 baht

Hoe kom je er?

Leave a Reply