Blog

Chiang Mai

Chiang Mai is één van de bekenste plaatsen als je denkt aan het noorden van Thailand. Het wordt ook wel de ‘roos van het noorden‘ genoemd. Chiang Mai ligt zo’n 700 kilometer ten noorden van Bangkok.

Chiang Mai ligt in het bergachtige noorden en een wereld met verschil met bijvoorbeeld Bangkok. Hoewel ook Chiang Mai een druk bezochte stad is. Er zijn veel leuke dingen te doen. Laat ik je een aantal voorbeelden geven.

 

 

 

 

Tempels

Chiang Mai heeft veel prachtige tempels om te bezichtigen. Als je hier van houdt én je hebt tijd genoeg, ga je je zeker niet vervelen.

De meest bekende tempel in Chiang Mai is  Wat Phra That boven op de berg Suthep. Maar naast deze tempel is er nog meer te doen op Doi Suthep. Lees er alles over in mijn blog 🙂

 

 

 

Koffie

In het noorden van Thailand zijn veel koffieboerderijen. Dit heeft als voordeel dat je in Chiang Mai heerlijke koffie kunt drinken. Heerlijk sterk en niet van die slappe koffie die je soms hier in Bangkok voorgeschoteld krijgt.

Een voorbeeld van een leuk koffietentje is “Ristr8to Coffee Chiang Mai“. Naast prachtige “latte art” (waar ze zelfs prijzen voor hebben gewonnen), heb je keuze uit verschillende koffiebonen en bepaal je hiermee de sterkte van je koffie.

ristr8to

 

Olifanten

Vooral in Chiang Mai zijn er vele olifantentochten te boeken, maar kijk hier alsjeblieft mee uit! Er is een groot verschil tussen een olifantenreservaat of een olifantentrektocht. Bij een trektocht zit je in een soort hutje op de rug van de olifant. Je kunt je voorstellen dat dit niet prettig is voor de olifant. Ook worden olifanten niet altijd goed behandeld. Olifanten zijn namelijk niet om op te rijden.

Wil je toch olifanten zien, die niet in het wild leven, ga dan naar een olifantenreservaat. Je kunt hier een dag naar toe of je kunt er zelfs een aantal dagen verblijven. Je kunt de verzorgers dan helpen met het eten geven en wassen van de olifanten.

Alleen ook hier is de vraag in hoeverre dit geen toeristische attractie is. Er komen jaarlijks en heleboel bezoekers af op een reservaat. Soms zijn de reservaten zelfs aan maanden van te voren volgeboekt. Let bij het zoeken naar een reservaat of de olifanten goed behandeld worden en of ze bijvoorbeeld niet vast gebonden staan.

Een voorbeeld van een reservaat is bijvoorbeeld “The Thai elephant conservation center”.

Een andere (betere) optie, is bijvoorbeeld het Lampang Elephant Hospital (olifanten ziekenhuis). Duizende zieke olifanten zijn hier behandeld. Je kunt er rondlopen en uiteraard een donatie doen voor de hulpbehoevende olifantjes. Dit ziekenhuis staat naast het bovengenoemde reservaat. Er worden hier geen show’s gegeven en er wordt ook niet op de olifanten gereden.

Het olifanten ziekenhuis is 28 kilometer verwijderd van het centrum van Lampang.

 

Hoe kom je er?
Chiang Mai heeft een eigen vliegveld en is hierdoor goed te bereiken. Air Asia heeft vaak goedkope vluchten naar Chiang Mai, Nok Air is een goede tweede. Nog leuker is om met de de trein vanaf Bangkok te reizen. Je vertrekt dan in de avond vanaf het treinstation Hua Lampong en komt in de ochtend in Chiang Mai aan. Een echte aanrader.

Sinds dit jaar (2017) rijden er nieuwe treinen naar Chiang Mai. Deze treinen hebben zelfs WiFi aan boord en elke slaapplek is voorzien van een stopcontact. WOW! Dit was nog niet toen ik met de trein ging, zie hieronder de “oude” foto’s.

 

 

Reis je verder naar Chiang Rai?
Reis je naar je bezoek aan Chiang Mai verder naar het Noorden? Zoals bijvoorbeeld Chiang Rai, ga dan heel eenvoudig met de bus.
Green Bus is de enige busmaatschappij die van Chiang Mai naar Chiang Rai gaat. De bus vertrekt vanaf Arcade Busstation (Terminal 3). Je kunt kiezen voor verschillende klassen. “V-klasse” is de leukste en heeft extra brede stoelen. Je kunt zelf je stoel kiezen.

Boek hieronder je tickets voor binnenlandse reizen. Meer informatie over vervoer buiten Bangkok lees je hierook hier in mijn blog.

Powered by 12Go Asia system

 

2 Comments

  1. Wow, ziet er goed uit succes ermee.

    xxx

Leave a Reply