Het mooiste aan Thailand vind ik toch wel de eilanden. Heerlijk helder blauw water met witte stranden. Er is voor iedereen wel een passend eiland te vinden. Van een party eiland zoals Koh Phangan tot een romantisch eiland als Koh Samui of juist een hippie eiland zoals Koh Lanta. Voor ieder wat wils.
Uiteraard zijn er de voor ieder de bekende eilanden zoals Koh Phi Phi en Phuket, maar Thailand heeft ook nog een heleboel kleinere (minder ontdekte) eilanden. Het is wel even goed opletten wanneer de beste reisperiode is, aangezien het regenseizoen voor ieder eiland weer anders is.
Kijk hier voor meer informatie over het weer in Thailand.

Mijn favorieten:

1. Koh Samui

2. Koh Lanta

3. Koh Kood

 

Koh Tachai Eiland (Similan Eiland) gesloten -vanaf oktober 2015-

De stranden en koraalriffen rond het eiland Koh Tachai zijn sinds oktober 2015 -tot onbepaalde tijd- verboden terrein voor toeristen. De Similan Eilanden, in de provincie Phangnga, zijn de laatste tijd te druk bezocht door toeristen. Ze willen door het sluiten van het eiland het Similan National Park beschermen.

Normaliter zijn de Similan eilanden al gesloten van 15 mei tot en met 15 oktober in verband met het regenseizoen, echter Koh Tachai blijft voor onbepaalde tijd gesloten.

Bangkok Post