Blog

Erawan watervallen – de mooiste waterval in Thailand

De Erawan Watervallen bevinden zich in het Nationale Park (Erawan National Park). Het ligt 70 kilometer van het centrum van Kanchanaburi. Het is een absolute aanrader om naar toe te gaan.

 

In het park zijn zeven verdiepingen met watervallen. Het duurt ongeveer één uur om helemaal boven te komen. In sommige watervallen mag  je zwemmen en van de rotsen glijden (voorzichtig!).  Andere watervallen zijn kleiner en moeilijker te bereiken of niet toegestaan om in te zwemmen. Kijk uit voor de visjes, want ik spreek uit ervaring dat ze graag aan tenen knabbelen ;-). Zij zijn in ieder geval niet bang.

Het is absoluut de moeite waard om de klim naar boven te maken. De watervallen zijn prachtig en helemaal omgeven met groen en rotsen. Voor wie het te zwaar is om naar boven te klimmen, kan beter niet verder dan de vierde verdieping gaan. Hierna is het klimmen namelijk een stuk zwaarder.

De vierde waterval is ook één van de mooiste en je kunt er heerlijk in zwemmen en van de rotsen glijden. In de hogere watervallen mag je namelijk niet meer zwemmen. Wel heb je hier kans om apen te zien. Let wel goed op je spullen, want apen zijn hier gek op.

roge periode
Tijdens de droge periode (feb-mei) kan het zijn dat er minder water is. Hierdoor kunnen de watervallen minder indrukwekkend zijn en is er soms zelfs sprake van alleen een klein stroompje water.

Songkran
Tijdens Songkran (april) is het een waterballet bij de Erawan watervallen. Er worden van allerlei watergevechten gehouden. Het is er dan ook erg druk, vooral met toeristen (2016: 10.000). Je hebt niet echt tijd om te genieten van de watervallen, want je bent met name druk met het bijvullen van je waterpistool;-).

Hoe kom je er?
Vanaf Kanchanaburi busstation rijden er bussen (buslijn 81) naar Erawan National Park. Controleer de bustijden goed, want ze gaan heel onregelmatig.

Hoe kom je in Kanchanaburi? Lees hier meer.

Leave a Reply