Blog

Fietsen op Muangboran “The Ancient City” (oude stad)

boeddha ancient city

In de oude stad (Ancient city) staan replica’s van de meeste historische monumenten van Thailand, nagebouwd rondom prachtige tuinen. Het is een mooi stukje cultureel erfgoed. Er zijn meer dan 70 replica’s te vinden, zoals bijvoorbeeld het ‘Grand Palace’ uit Bangkok en ‘the Sanctuary of Truth’ uit Pattaya. Er zijn paleizen, klokkentoren, tempels en Boeddhabeelden. Veel gebouwen zijn reconstructies die niet meer bestaan, andere zijn origineel en gered voor hun historische betekenis.

 

ancient city3

fiets ancient city

 

Het is één van mijn favoriete plekken, omdat het een prachtige plek is om rond te fietsen. Je krijgt de mogelijkheid om alle schoonheden van Thailand te bewonderen op één plek.

Er is een ‘drijvende markt’ waar je gezellig een hapje kunt eten op het water.

Entree voor ‘The Ancient City’ bedraagt 750 baht (voor niet-Thai) en 350 baht voor kinderen.

 

 

Voor wie niet kan of wil fietsen, rijden er “hop on, hop off” bussen of kunt een golfkarretje huren.

Hoe kom je er?
Op dit moment is Ancient City nog lastig te bereiken, maar ze zijn bezig met het verlengen van de Skytrain. Dit zal het bezoek een stuk eenvoudiger maken. Hoogstwaarschijnlijk is de nieuwe BTS lijn eind 2017 klaar.

Voor nu:
Optie 1.  Neem een taxi vanaf het dichtstbijzijnde BTS station = Bearing direct naar The Ancient City

Optie 2. Er gaat een shuttle bus vanaf BTS station Bearing (exit 1) (niet op feestdagen). Vertrek 11.00 uur vanaf Bearing, vertrek Ancient City 15.00 uur. De shuttlebus maakt op de heenweg een verplichte stop (van een uur) bij het Erawan Museum. Entree Erawan Museum is 150 baht.

Of kies voor de avontuurlijke optie 3
Stap vanaf BTS Bearing (exit 3) op een lokale bus en stap over op de Songthaew (pick up).

bus bang na

 

Wanneer je bij exit 3 naar beneden loopt, tegen het verkeer in, dan zie je de bushalte na 100 meter. Hier stap je op de oranje bus naar Bangna. Hier komt het avontuurlijke deel, want op de bus staat alleen in Thai schrift waar hij heen gaat. Vraag even aan de mensen die staan te wachten EN controleer bij de buschauffeur of de bus naar Bangna gaat. Bus 102 gaat er in ieder geval heen (maar vraag het voor de zekerheid nog een keer).

 

Geef bij de conducteur aan dat je naar Bangna wilt en dat je daar wilt overstappen op Songthaew 36. (36= saam sip hok) voor Muangboran Ancient city. De rit kost 13 baht en duurt ongeveer 30 minuten afhankelijk van het verkeer.

Stap hier uit de bus:   

 

song thaew 36

 

Het is ongeveer 30 minuten naar Muangboran Ancient City (in Bangpoo). De rit kost 10 baht per persoon.

Stap hier uit:ingang ancient city

Terugweg:
De Songthaew voor de terugweg staan aan de overkant van de straat. Je kunt aan de rechterkant oversteken via de loopbrug (ongeveer 50 meter van Ancient City). Aan de onderkant van de loopbrug staan de Songthaew (wederom nummer 36) te wachten. Hier is ook een technische school. Controleer of de Songthaew naar Bangna gaat.

In het dorp kan je uitstappen en weer op de bus naar BTS Bearing stappen. Dit is onder andere bus 536. Controleer het weer bij de conducteur.

Stap hier uit en steek de weg over voor de bushalte.

Bekijk de foto’s en kijk zelf hoe geweldig het is om hier rond te kunnen fietsen.

ancientcity
tree ancient city
ancient city boeddha
ancient city
boeddha ancient city
grand palace
tempel ancienct city
ancient city selfie
view ancient city
ancient city3

Leave a Reply