Blog

Fietsen op Bang Nam Peung Island

Bang Nam Peung is een leuk dorp om te ontsnappen aan de hectiek van Bangkok. Bang Nam Peung ligt aan de Chao Phraya rivier en heeft als bijnaam “de groene long van Bangkok”.  Dit is te danken aan de vorm van het eiland. Vooral in het weekend is het een bezoekje waard door de drijvende weekendmarkt. Hoewel er niet echt drijvende kraampjes zijn, ligt de markt wel aan het water. Het is een leuke plek om te lunchen.

Hoe kom je er?
De goedkoopste manier om er te komen, is om vanaf BTS station Bangna (exit 2) een taxi te pakken naar de pier San Phawut. Geef aan dat je naar de pier wilt richting Bang Nam Pheung. De taxi rit duurt ongeveer 10 minuten.

Voor de koffieliefhebbers is er bij de San Phawut pier een leuk koffietentje. Het is aan de zijkant van het parkeerterrein, links net voor de 7/11. Bijzonder en klein koffietentje.

coffee 2                                coffee

Vanaf de pier (de meest linkse) pak je een veerboot naar Wat Bang Nam Phueng Nok pier. De veerboot gaat steeds op en neer, dus het heft maar één stop. De kosten bedragen vier baht per persoon. Je kan betalen bij aankomst op de Bang Nam Pheung pier. De veerboot vaart van 5.00 uur tot 21.00 uur.

sign                                 ferrie

fietsen

Op het eiland kun je voor 70 baht per dag een fiets huren. De fietsen staan direct bij aankomst aan je linkerhand.

Controleer je fiets goed voordat je gaat fietsen. Eventueel kunnen ze het zadel verstellen of de band oppompen.

Je betaalt  bij terugkomst.

floating market bang nam pheu

 

De drijvende weekendmarkt (“floating market”) is ieder weekend open van 8.00 uur tot 14.00 uur.

Wanneer je geen zin hebt om te fietsen kan je ook met een scootertaxi, vanaf de pier, direct naar de weekendmarkt rijden. De kosten hiervoor zijn 20 baht. Vraag naar “floating market”.

 

 

Rondom het eiland is genoeg te zien. Overal zijn eettentjes en plekken waar even kunt stoppen voor een kopje koffie.

temple      welkom bang nam pheu

Tempel                                                                                                      Muurbeschildering

old temple      old temple inside

Oude tempel

Sri Nakhon Khuen Khan Park   bridge park

Sri Nakhon Khuen Khan Park. Dit is een mooi en groen park op het eiland waar je doorheen kunt fietsen.

rat bang nam pheung

 

 

Ieder belangrijk figuur in Hindoeïsme heeft een bijzonder vervoersmiddel. Ganesha, God van Kennis en Wijsheid, heeft de Rat. De Hindoestanen geloven dat je een wens aan Ganesha in het oor van de rat moet fluisteren. Uiteraard is er een donatie box, waarmee je de wens kunt bekrachtigen.

 

 

 

 

Leave a Reply