Blog

Fietsen op Koh Kret

Koh Kret is een eiland in de Chao Phraya Rivier. Het ligt in het Nonthaburi gebied, zo’n 20 km van Bangkok. Een prachtige plek om te ontsnappen aan het drukke Bangkok.

koh kred

 

 

 

 

 

 

 

Wat is er te doen?

Huur een fiets voor 40 baht en fiets rond het eiland. Je fiets het eiland rond in 4 km. Het is er heerlijk rustig en groen. Er zijn verschillende kraampjes die met name keramiek/potten van aardewerk verkopen.

brouwerij chitbeerchit beerlogo chit beer

 

Het toppunt van het eiland is een kleine bier brouwerij: “Chit beer”. Dit is zeker een bezoekje waard. Je kunt hier heerlijk genieten van een biertje aan de rivier.

Alleen open in het weekend vanaf 12 uur tot 21 uur.

 

 

 

Hoe kom je er?
Chao Phraya Express boot:

Vanaf Sathorn Pier (BTS Station Saphin Taksin (exit 2)) kun je met de Chao Phraya express boot (groene vlag) naar Pakkret Pier. Hier stap je over op de veerboot naar Koh Kret.*

Het nadeel is dat de boot vanaf Sathorn Pier alleen heen vaart tussen 6.10 en 8.10 uur en terug tussen 16.05 en 18.05 uur.

Op andere momenten gaat dezelfde boot tot Nonthaburi Pier (gele en groene vlag). Vanaf hier stap je over op de bus (lijn 32 / 505) naar Pakkret Pier. Hier stap je over op de veerboot naar Koh Kret. *

Beide boten varen alleen op maandag t/m vrijdag.

*De veerboot van Pakkret Pier ligt achter de tempel: Wat Sanam Nuea en de oversteek kost 2 baht. Je betaalt bij aankomst.

Locale bus
Een andere optie is de lokale bus (nr. 166) voor 18 baht per person naar Pakkret Pier. Alleen doet deze er een stuk langer over en heeft hierom niet mijn voorkeur.

Meer informatie over openbaar vervoer in Bangkok vind je hier

Leave a Reply