Blog

Hmong Tribal Villlage – de bergstammen van Doi Suthep – Pui

Hmong Village is een dorp boven op de berg Doi Pui en onderdeel van het nationale park Doi Suthep. Doi Pui is 1685 meter hoog.

Het bergstam dorp is vlakbij de tempel Wat Phrathat Doi Suthep en hierom vaak een tussenstop voor alle tours.

Allereerst kom je aan op een grote parkeerplaats, waardoor je ziet dat het erg toeristisch is. Baan je weg naar boven via vele marktkraampjes. Je kunt hier allerlei zelfgemaakte producten kopen, zoals tasjes en ook veel Thais zijde. Het is in iedergeval een stuk goedkoper dan in Bangkok.

Museum
Wanneer je bijna boven bent kom je een groot bord tegen met de ingang naar het museum.
De entree is 10 Baht.
Het museum is een houten schuur met een rietendak, waarin onder andere foto’s, kookgerei en gereedschappen van vroeger hangen. De foto’s vertellen het verhaal van de bergstammen.

Bloementuin
De omgeving is prachtig en ook erg geliefd bij de Thaise bewoners. De berg is voorzien van een tuin met prachtige bloemen. Ook het uitzicht is er geweldig.

Hmong Village telt ongeveer 200 gezinnen in het dorp (ruim 1300 inwoners). De dorpbewoners dragen allemaal traditionele kledij. Als je wilt kan je ook voor een klein bedrag kleding huren in de prachtige tuin een foto maken.

In principe kun je een rondje lopen en om alles te zien ben je wel een uurtje bezig, afhankelijk van hoevaak je stopt om wat te kopen ;-). Ook kom je langs een kleine waterval.

Wanneer je weer naar beneden loopt richting de parkeerplaats, kom je ook langs een aantal restaurantjes. Hier kan je wat eten voor je weer verder gaat met je tour.

Hoe kom je er?
Het paleis was onderdeel van onze dagtrip naar Doi Suthep. Lees hier meer!

Leave a Reply