Hua Hin is de plek waar in de jaren ‘20 Koning Rama VI (Koning Vajiravudh) en Koning Rama VII (King Prajadhipok) verbleven in hun zomerverblijf. Het is een mooie plek aan de golf van Thailand. Veel mensen gaan er heen om aan het drukke Bangkok te ontsnappen. Met de auto is Hua Hin ongeveer 2,5 uur rijden vanaf Bangkok (280 kilometer).

Er is een avondmarkt waar je heerlijk vers gevangen vis kunt eten. Daarnaast zijn er veel souvenirs te koop en kun je een portret laten tekenen. Al met al een leuke plek om een weekend of paar dagen te verblijven. Het is geen plek waar je een week naar toe moet gaan

Hoe kom je er?
Uiteraard kan je met een taxi een prijsafspraak maken. Ze zetten op een lange rit als dit nooit de meter aan. Reken op een bedrag van 2000/2500 baht (enkele reis).

Ook kun je met de bus vanaf Busstation Zuid of met de minibus vanaf Victory Monument

Tip: huur een scooter, zodat je alle bezienswaardigheden op het eiland eenvoudig kunt bereiken en bekijken.

Een aantal bezienswaardigheden in Hua Hin

Khao Takiab Tempel

Rajabhakti Park

Je ziet hier zeven Thaise Koningen uit het verleden, namelijk: Koning Ramkhamhaeng, Koning Naresuan, Koning Narai, Koning Taksin, Koning Rama I, Koning Rama IV en Koning Rama V.


n style=”color: #ea4d96;”>Khao Hin Lek Fai
Dit is een berg van  162 meter hoog. Er is een weg naar toe, dus je kunt er met de scooter heen rijden. Prachtige uitkijkpunten over Hua Hin. Ook zijn er apen. Alleen de apen zijn heel erg brutaal dus pas op met zonnebrillen en petjes en neem je helm mee, want anders ben je hem kwijt.

Khao Tao
Khao Tao is een klein dorpje bij Hua Hin.  Er is hier een mooi strand en tevens een strandtent/resort  (Sanae Beach Club) waar je een bedje kan huren en gebruik kan maken van de faciliteiten zoals het zwembad en de loungebedden. Het is een leuk tentje met een beetje een Ibiza-vibe.