Kanchanaburi ligt aan de grens met Myanmar. Op ongeveer 2,5 uur rijden van Bangkok.

Er is veel te zien in Kanchanaburi, maar het is het meest bekend om haar geschiedenis. Tijdens de tweede wereldoorlog werd Thailand bezet door de Japanners. Japan wilde meer Aziatische landen bezetten en liet hierdoor een brug bouwen om de bevoorrading van het Japanse leger te bespoedigen. Tijdens deze oorlog zijn er veel doden gevallen.

Veel bezienswaardigheden in Kanchanaburi laten het leed van deze oorlog zien.

Bridge on the River Kwai

Death Railway / Dodenspoorweg

Hell fire pass

War Cemetery / Oorlogsbegraafplaats

Erawan Waterval

 
Hoe kom je er?
Kanchanaburi is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Er gaan bussen vanaf busstation Zuid en deze doen er 2,5 uur over. De bussen vertrekken ieder kwartier tussen 5 uur  ‘s-ochtends en 22.00 uur ‘s-avonds.

Een mooiere ervaring is reizen met de trein. Je kunt dan ook met de trein over het dodenspoor rijden.
Vanaf het treinstation Thonburi (Bangkok Noi) rijden er tweemaal daags treinen (07:45 and 13:55 uur) naar Kanchanaburi (eindhalte Nam Tok).  De ritprijs is 100 baht (derde klas).

Ga vanaf BTS Saphin Taksin met de boot (Chao Phraya Express) naar Wang Lang pier. Vanaf hier kun je lopen naar het treinstation (ongeveer een kilometer) of als het te warm is met de taxi. Let erop dat ze begrijpen dat je naar het TREINstation (“rothfai” = trein) wilt.

In het weekend en op feestdagen kun je ook vanaf het treinstation Hua Lamphong. Deze trein vertrekt om 06:30 uur en kost ook 100 baht.In het weekend stopt de trein voor 10 minuten bij de brug over de rivier Kwai, zodat je foto’s kunt maken.

Via verschillende reisbureaus kun je ook een dagtrip boeken, waardoor je alles in één dag kunt zien.