Blog

Khao Sok National Park

Khao Sok is één van de mooiste natuurparken in Thailand. Het ligt in de provincie Surathani.

Khao Sok National Park is meer dan 700 vierkante kilometer groot. Het natuurpark is prachtig en biedt onder andere een regenwoud, een helder blauw meer en natuurlijk allerlei dieren.

Huisjes op het water
Blijf overnachten in huisjes op het water langs het Cheow Lan Meer. Dit is echt een unieke belevenis. Vanaf je huisje kun je rechtstreeks het meer in duiken.

Vergeet niet je zaklamp, voor wanneer je ‘s-nachts naar het toilet moet. Ook een goede muggenspray is zeker niet onbelangrijk.

 

Tip: Het voordeligste is om een tour te boeken met een overnachting in huisjes op het water. Vaak zijn deze tours inclusief accommodatie op het water, eten, een jungletocht/ hike en/ of night safari.  Kijk bijvoorbeeld hier ♥

 

Jungletocht
Tijdens de jungletocht door het regenwoud, ga je opzoek naar allerlei dieren en planten. Een hele belevenis over de rotsen en kleine riviertjes. Wij waren in het regenseizoen. Het was goed vast houden, want de rotsen zijn spiegelglad. Ook zijn er veel bloedzuigers, dus denk aan je lange broek.

Hiken/ Wandeltocht
Khao is Thais voor berg/heuvel. Je kunt dan ook een leuke wandeling/hike maken door het heuveligachtige oerwoud. Denk aan goede schoenen, want het is een stevige klim. Na een hoop zwoegen en zweten (kijk maar naar de rode gezichtjes op de foto) kan je genieten van het prachtige uitzicht over het regenwoud en het meer. Niet voor iedereen geschikt, maar wel zeker de moeite waard.

Treehouse
In Khao Sok kun je ook slapen in boomhutten. Omgeven door een meer en veel groen slaap je in een luxe boomhut. Denk eraan dat je je balkon op slot doet, want ‘s-avonds hoor je apen over het dak heen klauwteren. Een hele leuke belevenis.

Hoe kom je er?
Khao Sok is het makkelijkste te bereiken vanaf het vliegveld Phuket of Surat Thani. Nok Air biedt fly and drive vluchten aan. Vanaf Bangkok vlieg je naar Surat Thani om vervolgens per bus verder te reizen naar Khao Sok. Erg goed geregeld.

 

 

Leave a Reply