Blog

Khao Yai National Park

Khao Yai National park is het oudste park van Thailand en tevens het meest bezochte park. Het landschap telt ruim 2100 vierkante kilometer. Het national park is ongeveer 2,5 uur rijden van Bangkok.

Het is een prachtig park. Het beste is om met een lokale gids op pad te gaan. De lokale gidsen kennen het park goed. Ze weten de mooiste plekjes en weten ook waar dieren zich vaak bevinden. Omdat ze veel vaker dan ons in het park zijn, hebben ze getrainde ogen en zien ze zelfs de kleinste dingen. Ze gaan op geur en vertrapte takken af om te weten waar de dieren zijn geweest. Ook kunnen ze je veel vertellen over de bomen en planten in het natuurpark. De gidsen geven je tevens speciale sokken die bloedzuigers tegengaan. Want vooral in het regenseizoen zul je veel bloedzuigers tegenkomen. Draag hierom een lange broek wanneer je de jungle gaat. In het droge seizoen zul je hier geen last van hebben.

Wilde dieren
In het park zijn veel wilde dieren, zoals neushoornvogels en zelfs wilde olifanten. Echter is er geen garantie dat je de olifanten zult zien. De meeste kans om ze te zien is ‘s ochtends vroeg wanneer het nog niet zo druk is. Ook zijn er een heleboel gibons te vinden. Let op losse spullen, want hier zijn ze gek op.

 

Hoe kom je er?
Vanaf Bangkok kun je makkelijk met het openbaar vervoer bij het park komen. Je reist naar Pak Chong.
Vanaf Victory Monument rijden er minivans, wil je met een bus kun je vertrekken vanaf het noordelijke busstation (Mochit).

Vanaf Pak Chong rijden er Songthaew’s naar het park.

Uiteraard kun je ook een taxi nemen vanaf Bangkok. Hou rekening met een prijs (enkele rit) tussen de 2000 en 2500 baht.

 

Leave a Reply