Blog

Koh Chang

Koh Chang wordt ook wel olifant eiland genoemd. Chang betekent namelijk olifant in het Thai. Kijk maar naar de olifant op ‘Chang’ bier. Men zegt dat het silhouet van het eiland op een liggende olifant lijkt en met een beetje fantasie klopt dit ook wel. Koh Chang kenmerkt zich door veel jungle en groen, wat het weer een stukje unieker maakt. Een heerlijke omgeving, met prachtige stranden, maar wel heuvelachtig.

Koh Chang is geen klein eiland, er zijn meerdere stranden. De populairste stranden in Koh Chang zijn ‘White Sand Beach’ en ‘Lonely Beach’. Waarbij ‘Lonely Beach’ vooral geliefd is bij ‘backpackers’ (meer goedkopere slaapplekken). White Sand Beach heeft het mooiste strand. Door sommigen ook wel de Malediven van Thailand genoemd.

Hoe kom je er?
Je kunt vanaf Bangkok vliegen naar Trat (Bangkok airways) en vanaf daar met de ferrie naar Koh Chang. Koh Chang heeft geen eigen vliegveld.
Een goedkopere optie is, bijvoorbeeld vanaf Suvarnabhumi vliegveld, met een minibus of een VIP bus. De VIP bus gaat alleen ‘s ochtends vroeg om 7.50 uur. Kaartjes kun je kopen bij exit 8 op de eerste verdieping van het vliegveld.
Mijn advies is (als je niet wilt vliegen) om de VIP bus te nemen, aangezien je dan veel meer beenruimte hebt dan in een minibusje. Ook gaan er bussen vanaf busstation Zuid. Het is ongeveer 5,5 uur rijden. Lees hier meer over het vervoer buiten Bangkok.

 

 

Leave a Reply