Blog

Koh Kood

Een stukje paradijs in Thailand, dat is Koh Kood. Een andere naam van dit prachtige eiland is Koh Kut, maar dat past in dit geval totaal niet haha. Het is juist een echt bounty eiland.

 

Koh Kood ligt in de Golf van Thailand en  behoort absoluut tot mijn favoriete eilanden.

 

Als ik aan Koh Kood denk, denk ik aan een rustig parelwit strand en azuur blauwe zee.
Het is echt een stukje paradijs op aarde.

 

Koh Kood is het op drie na grootste eiland van Thailand. Maar in tegenstelling tot buurvrouw Koh Chang is het nog niet heel druk bezocht. Een echt nachtleven is er dan ook niet.

Dit maakt het eiland een perfecte locatie voor rust en ontspanning. Een heerlijke plek om gewoon even helemaal niets te hoeven, behalve genieten.

                         

 

Stranden

Er zijn verschillende stranden rondom het eiland. Eigenlijk zijn ze allemaal een stukje paradijs, maar laat ik je een beetje op weg helpen.

Ao Tapao beach
Het langste strand van het eiland is Ao Tapao strand. Het is meer dan één kilometer lang en is omringd door palmbomen. Hierdoor zijn er veel plekken met schaduw. Er loopt een kleine rivier in de buurt en het ligt vlakbij de pier The Sapan Namleuk.

Ao Bang Bao
Eén van de populaire gedeeltes van Koh Kood is Ao Bang Bao. Het strand is 450 meter lang. Veel resorts aan dit strand hebben hun eigen steiger. Dit zijn prachtige plekken om foto’s te maken, vooral bij zonsondergang. Sommige resorts hebben zelfs zitjes gemaakt aan het einde van de steiger. Je kunt er heerlijk zitten. Ook zijn er aan dit strand een aantal duikscholen.

Ao Khlong Chao
Ao Khlong Chao is het populairste gebied, maar niks te vergelijken met bijvoorbeeld Koh Phi Phi of Phuket. Het blijft er nog steeds heerlijk. Het strand is 800 meter lang en ligt in de buurt van de Ao Salat Pier, waar je met de veerboot aankomt.
Wil je meer dan alleen luieren op het strand, dan is dit de beste optie. Er zijn een aantal strandbarren en een aantal activiteiten op het strand, zoals voetbal. Reis je op budget, dan heb je hier de meeste keuze voor een accommodatie.

Ao Phrao – mijn favoriet!
Een heel rustig, maar lang uitgestrekt strand. Er zijn maar een beperkt aantal resorts te vinden. Wij waren er op een drukke nationale feestdag in Thailand. De meeste resorts waren volgeboekt met name door Thaise gasten. Toch had ik het idee dat we bijna alleen op het strand waren. Mijn favoriet en een absolute aanrader!

Ik wil je de mooie plaatjes dan ook niet onthouden.

 

Waterval
In de buurt van Ao Khlong Chao is de Nam Tok Khlong Chao waterval. Eén van de weinige bezienswaardigheden op het eiland, maar leuk om te bekijken. De waterval bestaat uit drie verdiepingen en eindigt in een meertje. Je kunt in het meertje zwemmen.

 

Zonsondergang
De zonsondergang is het mooiste cadeautje van de dag. In Koh Kood heb ik genoten van prachtige cadeautjes, die ik uiteraard met jullie wil delen.

 

Hoe kom je er?
Dit stukje paradijs is alleen per boot te bereiken. Je kan kiezen voor een speedboot of een express veerboot. Ik moet zeggen een speedboot is leuk, maar je bent er niet veel eerder.

Per boot vaar je vanaf het vaste land van Laem Sok Pier (Trat) naar  Ao Salat Pier in Koh Kood.

Vanaf Bangkok

Kom je vanaf Bangkok, dan kun je met de bus naar Trat. Vanaf hier reis je verder naar de Laem Sok Pier. Dit is een klein stukje en zit vaak bij de prijs van de boot inbegrepen (gratis shuttle).

Mijn advies is om vooraf een ticket voor de boot te kopen. De reis naar Trat duurt met de bus zes uur, het zou vervelend zijn als je bij de pier aankomt en de boot is vol.

Boek hier je tickets online (bus en boot).

Powered by 12Go Asia system
Eventueel kan je ook met de taxi direct naar Laem Sok Pier gaan. De rit duurt ongeveer 5 uur en reken op een bedrag (enkele reis) van THB 3.500 (gehele taxi).

 

Vanaf het vliegveld Trat

Op het vliegveld kun je taxi’s of een gedeelde mini bus regelen naar de Laem Sok pier. Denk bij het boeken van de vlucht aan de vertrektijden van de boot. De boot wacht niet, dus houdt rekening met eventuele vertragingen tijdens de vlucht.
Het makkelijkste is om ook hier de tickets te boeken. Je bent dan in ieder geval verzekerd van een plek.

Boek hier je tickets online (bus en boot).

Powered by 12Go Asia system

 

Vanaf Koh Kood

Wanneer je aankomt op Koh Kood word je naar je hotel gebracht, dit zit bij je boot ticket inbegrepen. Controleer dit goed! Ook halen ze je op de vertrekdag weer bij je hotel op.

Tip: Laat de receptie van je resort bellen met de boot organisatie. Je weet dan zeker dat ze je niet vergeten.. 

 

Regen seizoen
In Thailand verschilt het regenseizoen per plek. Let hier goed op bij het boeken. Het zou zonde zijn dat je in de regen op een tropisch eiland zit. Je wilt natuurlijk wel optimaal genieten van dit stukje paradijs. Ook kan het zijn dan boten niet varen doordat de zee te wild is. Daarnaast zijn veel accommodaties gesloten.

Het beste kun je reizen in november tot mei.    Lees hier meer over het weer in Thailand.

 

Hotels

 
 

Leave a Reply