Blog

Koh Lanta

Koh Lanta een heerlijk plek om te chillen en te genieten van de prachtige zonsondergangen.

De beste plek in Koh Lanta is voor mij Klong Khong Beach. Het is een heerlijk strand om overdag te zonnen of te snorkelen in de zee. ‘s Avonds zijn er veel beachparties met overal gekleurde lampjes en kun je jezelf beschilderen met neonverf. Verder kun je heerlijk chillen op zitkussens op het strand en genieten van de sterren onder het genot van een cocktail (of 2,3..). Bij verschillende barren kun je ook magic-mushroom-shakes kopen. Het is een echt “hippy strand”. Je hebt er weinig last van verkopers. Het is een heerlijk eiland om te verblijven. Ik ben er al een paar keer geweest en kom er zeker nog vaak terug.

Let op: Tijdens het regenseizoen is het minder aangenaam om op Koh Lanta te verblijven. Niet alles is open tijdens het regenseizoen en daarnaast.. je raadt het al, regent het ;-). Hoewel het weer in Thailand moeilijk is te voorspellen, is het regenseizoen (laagseizoen) in Koh Lanta van mei t/m oktober. Het waait tijdens deze periode ook een stuk meer.

Snorkeltrips
Vanaf Koh Lanta kun je ook verschillende dagtrips doen, zoals bijvoorbeeld snorkelen. Dit is zeker een aanrader, aangezien je langs de mooiste plekken komt. Wij zijn onder andere op Koh Ngai geweest.
Check hier de foto’s van Koh Ngai

Hoe kom je er?
Koh Lanta ligt ongeveer 85 kilometer van het dichtstbijzijnde vliegveld Krabi. Het is dan ook het makkelijkste om naar Krabi te vliegen en vanaf hier verder te reizen.

Je kunt op het vliegveld van Krabi een minibus boeken bij één van de tourorganisaties. Deze brengen je tot je hotel. Houdt rekening met een reistijd van minimaal 2,5 uur, vooral op de terugweg. Het kan namelijk aardig druk zijn bij de ferry, waardoor je langer moet wachten. Je steekt over met twee ferries. Vaak kun je ook bij je hotel een transfer regelen, dit is echter een stuk duurder (rekening op 2500-300 baht). Ben je met meer personen dan kan dit wel aantrekkelijk zijn, omdat je het bedrag kan delen.

 

Leave a Reply