Blog

Koh Phangan

Koh Phangan ligt in het Zuid-Oosten van Thailand. Het Zuid Oosten wordt ook wel de Golf van Thailand genoemd.

Wat is er allemaal te doen op Koh Phangan

Full Moon Party
Koh Phangan is een eiland die vooral bekend is om de Full Moon parties.

 

Phaeng Watervallen/ Khao Ra uitkijkpunt
Op Koh Phangan zijn ook twee watervallen. Phaeng Noi en Phaen Yai. Van de kleinste waterval (Noi) is alleen in het droge seizoen niet veel te zien.

De grootste waterval (Phaen Yai) ligt een stuk hoger. Voorbij deze watervallen bereik je ook Khao Ra, een prachtig uitkijkpunt bovenop de berg.  Het is even klimmen, maar het uitzicht is er prachtig.

 

Chinese tempel
Uiteraard zijn er op Koh Phangan diverse tempels te bezichtigen. Een bijzondere om te bezoeken is de Chinese Tempel.

De Chinese tempel bestaat vanwege het geloof van mevrouw Malawan. In 1990, toen er op Koh Phan Ngan nog grotendeels geen elektriciteit was, kwam mevrouw Malawan voor een ceremonie naar de Sangthom tempel. Terwijl ze tijdens de nacht samen met vrienden buiten sliep droomde ze over de Chinese Boeddha, Jaomae Kuanim. De Boeddha vertelde haar dat ze een tempel voor de mensen moest bouwen. Mevrouw Malawan keerde terug naar Bangkok om geld in te zamelen en de bouw werd voltooid in 1992.

De tempel is open van 8:00-17:00.

 

Scooter huren
Het leukste is om gewoon een scooter te huren en het eiland rond te rijden. Het beste is om dit bij je hotel te doen, dan hebben ze al je gegevens al en zullen ze je niet vragen om je paspoort in te leveren. = Dit is iets wat je trouwens NOOIT moet doen! Maar bijna ieder verhuur bedrijf vraagt hier om. Een het huren van een scooter kost ongeveer 200 baht per dag (exclusief brandstof).

 

Hoe kom je er?
Koh Phangan heeft geen vliegveld. Het eiland is per boot te bereiken vanaf bijvoorbeeld de luchthaven Koh Samui. Je vliegt eerst naar Koh Samui en regelt op het vliegveld een transfer met bus en boot naar Koh Phangan. 

Onder andere Nok Air biedt combinatievluchten aan. Je vliegt dan naar Surat Thani of Nakhon Si Thammarat en reist vanaf daar verder per bus en boot naar Koh Phangan. Dit is een voordeligere optie. Vliegen naar Koh Samui is namelijk niet goedkoop!

 
Hotels
Heb je geen zin om te feesten of tussen de massa mensen te verblijven. Kies dan één van deze hotels. Je ziet een ander stukje Koh Phangan, dan waar het om beroemd is (de full moon party).

 

Leave a Reply