Blog

Koh Phi Phi

De Phi Phi eilanden zijn een groep van zes eilanden die tot de provincie Krabi behoren.

De grootste en de bekendste eilanden zijn Koh Phi Phi Don en Koh Phi Phi Lee (Leh). Alleen op Koh Phi Phi Don kan je overnachten. Het zijn werkelijk prachtige bounty eilanden met parelwitte stranden.

Alleen is het er heel (HEEL!) erg toeristisch. De eilanden verwelkomen ieder jaar meer dan 1,4 miljoen bezoekers. In het hoogseizoen ( november – april ) zijn dit er 5000 per dag! Dit zijn (bijna) allemaal toeristen, die komen om te feesten.

Het is een mooie plek, maar niet mijn favoriet!

Entree fee
Bij aankomst op de pier moet je een bedrag van 30 THB betalen om het eiland op te mogen. Het geld dat men ophaalt wordt gebruikt voor het onderhoud van het eiland. Maar met zoveel toeristen, kun je je voorstellen dat het bijna niet te onderhouden valt. En of het geld ook daadwerkelijk naar het eiland gaat…?

 

Koh Phi Phi Don

Tonsai Village
Het centrum van Koh Phi Phi Don is Tonsai Village. Hier zijn de meeste accommodaties te vinden. Het draait hier vooral om de feestjes! Je kunt het een beetje vergelijken met Koh Phangan. Je kunt overal buckets (emmertjes) met alcohol kopen en er is van alles te doen. Hoewel ik een goed feestje zeker niet afsla, vind ik Koh Phi Phi erg overprijst en druk! Té druk!

Ga hier vooral niet shoppen voor souvenirs, maar bewaar dit voor de markten in Bangkok of het noorden van Thailand. Op Koh Phi Phi vraagt men gerust het dubbele.

Maar begrijp mij niet verkeerd, het is zeker niet allemaal negatief. Het is er prachtig!  En als je het niet erg vindt een stukje strand te delen , dan is dit zeker the place to be!  Of ga gewoon vroeg naar het strand, wanneer iedereen nog ligt te slapen.

 

 

Wat is er te doen op Koh Phi Phi Don?

Viewpoint 
Een leuke bezienswaardigheid op Koh Phi Phi Don is het uitkijkpunt. Het is een steile klim naar boven,maar er loopt een trap omhoog. Wij dachten slim te zijn en via de weg omhoog te gaan, alleen is dit een stuk steiler en lastiger te belopen. Geen goed idee ;-).

Voor het uitzichtspunt dien je entree te betalen. De kosten bedragen 30 baht per persoon.

 

 

“Monkey Beach” 
Ook leuk om te zien op Koh Phi Phi Don is “Monkey Beach“. Waarschijnlijk hoef je niet te raden waarom het strand “apen strand” heet ;-). Er lopen namelijk allemaal apen. Kijk uit wel uit! Ze zijn schattig, maar soms ook heel agressief. 

Laat niks op het strand liggen, want anders pakken de apen het. Heb je wel eens een aap zien snorkelen..? De spullen heeft hij in iedergeval. haha

 

Koh Phi Phi Leh

Maya Bay
Het visitekaartje van Koh Phi Phi is Maya Bay. Bekend van de film met Leonardo di Caprio: “The Beach”. Een prachtig parelwit zandstrand en de baai is omgeven door rotsen. Het is er heel erg mooi. Helaas ben je hier niet alleen. Maya Bay is één van de meest toeristische plekken en iedereen wil uiteraard een foto maken.

 

 

 

Wil je toch een beetje alleen zijn, ga dan vroeg, héél vroeg, op pad.

De beste optie is het huren van een privé boot, aangezien de tourorganisaties zich houden aan vaste tijden. Wanneer je hen voor bent, kun je in alle rust genieten van al het moois!

Je kunt op Koh Phi Phi Leh niet overnachten.

 

 

 

 

Let op: Maya Bay is onderdeel van een Nationaal Park,
hierom betaal je 400 baht per persoon entree. Afdingen is NIET mogelijk.

 

 

 

TIP!

Wil je toch het beroemde Maya Bay zien, maar heb je geen zin om tussen alle toeristen op Koh Phi Phi te verblijven. Boek dan een eilanden/snorkel tour vanaf bijvoorbeeld Koh Lanta of Khao Lak. Dit zijn minder toeristische plekken en bieden allerlei snorkeltrips aan.

 

Rondom de Phi Phi eilanden kun je prachtig snorkelen, dit is wel echt een aanrader!

 

Hoe kom je er?
Koh Phi Phi ligt tussen Phuket en Krabi. Beide hebben een vliegveld. De snelste optie om er te komen, is vliegen naar Krabi. Op het vliegveld van Krabi kun je vervoer regelen rechtstreeks naar Koh Phi Phi. Je gaat dan met een bus(je) naar de pier (30 minuten) en vanaf hier is het met de veerboot nog 1,5 uur varen.

 

Hotels

 

Leave a Reply