Blog

Koh Samui

Koh Samui, mijn favoriete eiland in Thailand. airport samui

Het begint al bij aankomst op het vliegveld. Koh Samui heeft het leukste vliegveld dat ik ken. Wanneer je hier landt weet je zeker dat je op een bounty eiland bent aangekomen. Het enige nadeel is dat er maar twee vliegmaatschappijen op Koh Samui vliegen, namelijk Bangkok Airways en Thai Airways. Het zijn dan ook niet de goedkoopste tickets.

Koh Samui heeft verschillende stranden, de bekendste en drukste zijn ‘Chaweng Beach’ (wil je feesten, dan moet je in Chaweng zijn!) en ‘Lamai Beach’ (ook veel te doen, maar niet zo druk als op Chaweng). Hoewel het ‘s-ochtends om 10 uur nog erg rustig is op Chaweng (dan slaapt iedereen haar roes uit).

Echter mijn absolute voorkeur gaat naar Mae Nam. Het strand is er prachtig en je hebt er geen last van verkopers. Het is er rustig, maar zeker niet té rustig.

Mae Nam Beach:

mae nam beach IlTt
mae nam IlTt
sunset mae nam beach
Mae Nam Beach

 

Tip: huur een scooter en rijdt het eiland rond. Er zijn verschillende uitzichtspunten op het eiland. Een scooter huren kost per dag ongeveer 150 baht.

In Mae Nam is het wat rustiger, waardoor hotels vaak in kleine straatjes achteraf zitten. Vooral hierom is een scooter erg handig. Taxi’s zijn er niet veel en ook niet aan te raden. In Koh Samui kennen ze namelijk het woord ‘meter’ niet. Wel rijden er Song Thaew’s (auto’s met pick-up) rond het eiland.

Welke leuke dingen moet je doen in Koh Samui:

Fishermen’s village
Fishermen’s village is in Bophut, dit ligt naast Mae Nam. Fishermen’s village/ Walkingstreet is een straat met restaurants en strandtentjes. De strandtenten hebben een gezellige “Ibiza-vibe”. Op vrijdag is er ook een markt met allerlei eetkraampjes.

The Warf
Walking Street, the warf
Fishermen’s village
coco tam’s

Restaurant Kai (Mae Nam 5)
Hier krijg je de lekkerste Massaman Curry uit Thailand. Heerlijk met een verfrissende cocktail. Ook verkopen ze hier kokosnootolie. Leuk voor thuis 😉

Uitkijkpunt; Lad Koh Viewpoint
Een prachtig uitkijkpunt waar je uitkijkt over het strand van Chaweng en de Golf van Thailand

Lad Koh Viewpoint Elke
Lad Koh Viewpoint
Lad Koh Viewpoint Koh Samui

Lamai Nightmarket
Voor wie, net als ik, van mening is dat Chaweng een té hoog Lloret de Mar gehalte heeft, is Lamai een goede oplossing. Ook hier is genoeg te doen met straten vol barretjes. Vooral op zondagavond is het leuk met een avondmarkt (night market).

 

Hoe kom je er?
Rechtstreeks naar Koh Samui vliegen is de snelste, maar ook de duurste manier. Een goedkopere, maar zeker geen vervelende optie is naar Nakhon Si Thammarat vliegen, bijvoorbeeld met Nok Air. Vanaf reis je verder met de bus en boot vanaf Surat Thani naar Koh Samui. Dit is zeker aan te raden, aangezien alles goed is geregeld. Nok Air en Lomprayah (boot) houden goed contact met elkaar. Je krijgt een prachtig stickertje opgeplakt, met de eindbestemming, en overal staan medewerkers om je de juiste weg te wijzen. Ik vond het even spannend, omdat we maar 20 minuten de tijd hadden om in te checken op het vliegveld, maar blijkbaar vindt Nok Air dit heel normaal. Super geregeld.

Het allerleukste was zelfs dat wij bij de pier in Surat Thani ROZE! Dolfijnen hebben gezien. Helaas waren ze te snel voor de foto, maar je begrijpt dat ik nooit meer rechtstreek naar Koh Samui vlieg 😉

 

 

Leave a Reply