Blog

Markten – de leukste markten in Bangkok

Bangkok heeft een heleboel leuke markten. Markten met veel kraampjes om te shoppen, maar ook avondmarkten waar je gezellig iets kunt eten en een drankje kunt drinken.

Mijn favoriete markten zijn:

Gezellige avondmarkt

1.Rot Fai Market Ratchada (Treinmarkt)

trainmarketEen leuke avondmarkt met veel eetkraampjes, maar ook kleding, planten, hippe zonnebrillen en tassen. Zoek wat lekkers uit bij één van de kraampjes en neem het mee naar de barretjes om het daar met een biertje op te drinken. De markt is nog niet druk bezocht door toeristen. Bij sommige barren hebben ze ook live muziek.

Open:

        17:00-24:00 uur (donderdag-zondag)

Locatie: Ratchadaphisek Road (vlakbij het winkelcentrum Esplanade)

MRT: Thailand Cultural Centre (Exit 3)

Je kunt door het winkelcentrum ‘Esplanade’ lopen. Loop via de parkeergarage naar de markt.

 

Souvernir hemel

2. Samphen Plaza Market

Deze markt is in China town. Het is één lange rij met allemaal kraampjes aan beide kanten. Ga vroeg, want in de middag is het erg druk en warm. Iedere keer wanneer je denkt dat de markt is afgelopen, kun je de straat oversteken voor nog een stuk.

Top plek voor souvernir shoppen. Het is er minder toeristisch. De prijzen liggen ook een stuk lager dan bij de JJ markt, vooral als je meer dingen van het zelfde koopt. Tassen voor 250 baht (geen merk uiteraard), oorbellen voor 5 baht (minimale afname 5 paar). Het is er leuk winkelen. Aan het einde van de straat/ markt verkopen ze vooral stoffen. Leuk voor als je bij de kleermaker een jurkje of iets dergelijks wilt laten maken.

Hoewel deze markt mijn favoriet is voor souvernir shoppen, is de JJ markt (zie hierna) een stuk groter en makkelijker door te lopen. De doorgang van de Samphen markt is namelijk smal. Bij drukte wordt je geduld dan ook op de proef gesteld ;-). Zeker wanneer er iemand met een grote kar of scooter doorheen komt. Ook zie je er weinig eetkraampjes.

Ontwijk de weekenden of ga vroeg!

Open: 9.00 – 18.00 uur (dagelijks)
MRT: Hua Lamphong (Exit 1), neem vanaf hier een taxi of loop een stuk door China Town. De markt begint aan de Samphen Lane/ Yaowarat Road  (linkerkant van de weg, gezien vanaf de MRT).

Je kan ook met de boot naar China Town gaan en vanaf hier lopen naar de markt. Neem vanaf Saphan Taksin de Chao Phraya Express Boat naar pier 5: Rajchawongse. Lees hier meer over reizen met de boot.

 

Bloedhete, maar leuke weekendmarkt

3. Chatuchak (JJ) Market

De JJ markt telt 15.000 kraampjes en is één van de grootste markten van de wereld. Je hebt er alles. Kleding, schoenen, eten, souverniers en helaas zelfs huisdieren (van vissen tot puppies).

Ook zijn er veel eetkraampjes en barretjes waar je even kan afkoelen met een lekker koud biertje. Probeer ook het kokosijs! Erg lekker, je ziet aan de rij mensen waar je moet zijn ;-).

De prijzen liggen iets hoger dan bij de Samphen Plaza Market, maar het is er wel een stuk gezelliger.

Ga vroeg want het kan er heel warm (en druk) worden. Wil je liever shoppen in de airco, dan is er het winkelcentrum JJ Mall. Ze verkopen hier soortgelijke spulletjes, maar je betaalt er wel iets meer dan op de echte markt. Het winkelcentrum is iedere dag open.

Open: 10.00 – 17.00 uur (zaterdag en zondag)
Extra: op vrijdagavond zijn er gedeelten van de markt open (met name kleding/eten) en op woensdag én donderdag is er een plantenmarkt (van 7.00 tot 18.00 uur)
BTS: Mo Chit (exit 1) MRT: Chatuchak Park  (exit 1)
Volg de menigte (door het park), de markt is heel eenvoudig te vinden.

Vrolijke kleurenop de bloemenmarkt

4. Pak Khlong Talat (Bloemenmarkt)

 

Leave a Reply