Blog

Pattaya

Pattaya is een bestemming die niet bij iedereen favoriet is. Toch vind ik het een fijne plek. Vooral omdat het maar twee uur rijden van Bangkok vandaan is. Het is een leuke plek om te gaan stappen. Er is in ieder geval genoeg te doen.

Pattaya is naar mijn mening NIET geschikt voor gezinnen met kinderen. Het is een plek die bekend is om sex-toerisme. Wel zijn er uiteraard plekken om dit te ontwijken.

Wat is er te doen in Pattaya?

Uitgaan
Pattaya is een goede plek om te gaan stappen. Er zijn heel veel barretjes en op ‘Walkingstreet‘ zijn er allerlei kroegen en discotheken.
Door de stad rijden songthaew’s (in plaats van de tuktuk, zoals in Bangkok). Voor 10 baht per persoon kun je van A naar B rijden. Vraag niet naar de prijs, want dan betaal je gegarandeerd meer (speciaal toeristenprijsje ;-)). Zwaai zodat ze zien dat je mee wilt, stap achterin en druk op de bel wanneer je wilt uitstappen. Pas op dit moment geef je geld aan de chauffeur of de bijrijder. “Easy Peasy“.

Strand
Het strand in Pattaya is niet heel geweldig. Voor het strand pakken wij de veerboot naar Koh Larn gaan. Dit is zo’n 30 minuten varen vanaf Pattaya. Zeker een aanrader!

vuurwerk festival pattaya

 

Vuurwerkfestival

Ieder jaar in november is er een vuurwerkfestival in Pattaya. Dit is een festival dat twee dagen duurt. Verschillende landen strijden om het mooiste vuurwerk. Echt een top evenement voor de vuurwerk liefhebber.

(2016: afgelast ivm overlijden Koning)

 

 

 

 

Maya music Festivalmaya festival

In 2016 zijn wij hier voor het eerst geweest en het doet een beetje denken aan de festivals in Nederland. Maya Music Festival is een buitenfeest met één podium en verschillende bekende dj’s, zoals Don Diablo en ook het Nederlandse duo: D-block and S-te-FAN. Zelfs Tiësto was er vorig jaar.

In 2017 is het festival op 18 februari.

 

 

Sanctuary of Truth (heiligdom van de waarheid)
De Sanctuary of Truth is een indrukwekkend monument. Het is 105 meter hoog en bestaat geheel uit teakhout. Het ligt aan zee in het noorden van Pattaya.

Het is ongeveer 20 minuten rijden vanaf het centrum van Pattaya.

Volgens het boedhisme kan de mens niet worden geboren en bestaan zonder haar zeven makers.
The Sanctuary of Truth laat deze zeven makers zien door middel van houtsnijwerk sculpturen.

De zeven makers zijn:

  • Hemel;
  • Aarde;
  • Vader;
  • Moeder;
  • Maan;
  • Zon;
  • Sterren.

De entree is 450 baht voor volwassenen en 225 baht voor kinderen (tot 140 cm).

 

Wat is er te doen in de omgeving?

Koh La(r)n
Je kunt bijvoorbeeld met de veerboot naar Koh Lan. Een prachtig eiland dat maar 7,5 kilometer van Pattaya ligt.

 

Waterpark: Cartoon Network Amazone
Ook heeft Pattaya een waterpark (Cartoon Network Amazone). Het waterpark heeft een thema van tekenfilms (cartoon network). Het park is een kleine 20 minuten rijden van Pattaya.
Adres: 88 Moo 8 Najomtien, Chonburi, Thailand 20250 (20 minuten rijden vanaf Pattaya)

Hoe kom je er?
Het is heel makkelijk om vanaf Bangkok een taxi te nemen naar Pattaya. Reken op een bedrag van 1200 tot 1500 baht (inclusief tol). Ga je terug met de taxi, zoek dan naar een taxi uit Bangkok (Dus GEEN blauw/gele, deze komt uit Pattaya). Taxi’s uit Bangkok zijn groen/geel of fel roze of blauw.

Wil je liever met het openbaar vervoer om geld te besparen, dan rijden er bussen vanaf bustation Noord en Zuid.

 

 

Leave a Reply