Blog

Phuket

Phuket is qua oppervlakte het grootste eiland van Thailand. Het ligt in het zuiden, aan de Andaman Zee.

Phuket is niet mijn meest favoriete eiland. Het is erg toeristisch. Je wordt vooral bedolven onder de Russische (dus luidruchtige) toeristen. Phuket is groot en heeft ruim 30 stranden. De stranden aan de zuidkust van Phuket zijn het populairst (drukst), de noordkant is vaak rustiger.

Mooiste strand

Mai Khao Beach
Gelukkig is er ook nog een strand dat niet heel druk bezocht is door toeristen. Er staan een paar resorts en er is in de omgeving niet veel te doen. Hou je van een relaxte strandvakantie, dat is dit zeker een aanrader! Je kunt altijd een scooter huren en een stukje gaan rijden als je ergens anders wilt eten dan in het resort.

De bekenste stranden zijn:

Karon beach: Op éénna grootste strand. Minder druk dan Patong, maar nog steeds druk. Er zijn genoeg restaurants in de omgeving.

Verder is er een markt bij de tempel. Je kunt hier allerlei snacks, fruit , kleding en zonnebrillen kopen.

Kata beach: Is na Patong het meest populaire gedeelte van Phuket. Nog niet zo druk als Patong, maar het is een goede tweede. Het heeft wel een mooier strand.

Kata Noi beach: Een prachtig en rustig wit strand. Een goede optie om hier te verblijven in de rust, maar wel te kunnen genieten van het nachtleven van Kata.

Patong beach: Het drukste, maar ook het grootste strand. Ga je vroeg in de ochtend dan valt het gelukkig mee.

Verder is Patong vooral bekend om haar uitgaansgebied en trekt mede hierom veel toeristen. Walkingstreet is de straat waar je moet zijn. Er zijn allerlei barren en clubs te vinden. Op straat staan ladiesboys, prachtig in de make-up, die graag (tegen betaling) met je op de foto willen. Ook vind je overal visspa’s. Een grote bak met kleine visjes die aan je voeten knabbelen (een soort vispedicure).

Bezienswaardigheden

Big Buddha
Phuket heeft een groot Boeddha Beeld (Big Buddha) die je kunt bezichtigen. Het beeld is 45 meter hoog en je kunt het bereiken door een hoge trap. Het is wel even klim en je kunt onderweg ook apen tegen komen. Dus let op losse spullen. Wanneer je eenmaal boven bent kun je genieten van het uitzicht over de zee en stranden van Phuket.

Hoe kom je er?
Phuket heeft een eigen vliegveld en is vanaf bijna alle vliegvelden in Thailand makkelijk te bereiken. Ga je vanaf het vliegveld van Phuket met een taxi, dan betaal je 100 baht boven op de prijs. Taxi’s staan aan de rechterkant als je het vliegveld uitloopt. Om kosten te besparen kun je met een gedeelde minibus naar je hotel gaan. Je moet alleen wel wachten tot de bus vol zit voor hij vertrekt.

 

Leave a Reply