Blog

Uitgaan

Bangkok is een wereldstad en dit betekent dat er ook voldoende plekken zijn om uit te gaan. Van casual barren tot dakterras-barren tot nachtclubs. Ik geef je een paar leuke plekken om naar toe gaan.

Terassjes

Khao San Road
Eén van de meest bekende straten onder de backpackers is toch wel Khao San Road. Lees hier alles wat je moet weten.

Stappen tot laat

Sukhumvit Soi 11
Soi 11 is een straat met meerdere barren en nachtclubs. Er is genoeg te beleven voor een avond uit. Een aantal leuke barren zijn bijvoorbeeld, the Australian Bar, nachtclub Levels, Oscar Bistro (hier kun je ook goed westers eten). De rooftopbar Above Eleven. Loop de straat gewoon door, je komt van zelf iets tegen.

Hoe kom je er?
Soi 11 is vlakbij BTS station Nana.

Junker and Bar Sathorn
Kleine, maar relaxte bar met heerlijke cocktails. Open van dinsdag tot en met zondag.

Hoe kom je er?
Soi 1 in de wijk Sathorn. Ongeveer 10/15 minuten lopen vanaf BTS Chong Nonsi

Smalls
Een bar met drie verdiepingen met iedere verdieping een ander thema. Op woensdag is er vaak een Jazz night en er zijn dj’s in het weekend. Het is niet de goedkoopste bar. Gesloten op dinsdag.

Hoe kom je er?
Smalls bevindt zich 15 minuten lopen vanaf BTS Chong Nonsi. (Suan Phlu Road, wijk Sathorn).

Beste dakterras-bar

girls night

 

Mijn favoriete dakterras-bar is in het Sofitel So Hotel.

Hoe kom je er?
Ga met de eerste lift tot de 9e verdieping en neem dan een andere lift tot de 29ste verdieping. Het mooiste uitzicht vind je één verdieping hoger. Je komt hier met de trap.  (MRT Lumpini /tegenover Lumpini park)

 

 

Wat mooie uitzichtsplaatjes:

Ladiesnight

Ook is Bangkok ‘the place to be‘ voor vrouwen. (Bijna) iedere dag van de week is er wel een ladiesnight met leuke aanbiedingen.

Lees mijn blog voor alle goede deals, hier lees je alles over de uitgaansplekken in Bangkok.

 

Waar moet je op letten bij een avond uit in Bangkok?
– Neem je ID of rijbewijs mee. Bij de nachtclubs willen ze je ID zien (kopie is niet (altijd) voldoende);
– Draag geen slippers, sportschoenen of een korte broek, want je komt de nachtclub niet in.
– Thai eten vaak laat (nog een keer ;-)). In de meeste barren wordt het hierom pas druk na 23.00 uur. Wel zijn er voor deze tijd meer happy hours (vaak tot 19.00uur).
– Barren sluiten om max. 2.00 uur. Nachtclubs gaan langer door.

Veiligheid
Ik ervaar Bangkok als een veilige stad, tenzij je alleen dronken over straat gaat wandelen of je drankje niet in de gaten houdt. “Don’t become an Easy Target..” Maar goed dat is ook in Nederland. Dus ga niet ALLEEN dronken over straat (Ja, mamma :P!)

Een aantal tips voor in de taxi, na een avondje stappen:
– Neem altijd een kaartje met het adres van het hotel mee (in Thai schrift, anders is het niet te lezen door taxi chauffeurs);
– Het beste is om via Grab Taxi of Uber een taxi naar huis te bestellen, deze rit wordt namelijk geregistreerd en je hoeft niet moeilijk te doen met routebeschrijvingen. Ze volgen google maps;
– Wanneer je er nog toe in staat bent, maak een foto van het kentekennummer van de taxichauffeur (links voorin bij het raam hangt een briefje met gegevens van de taxi-chauffeur). Zorg ervoor dat de taxichauffeur dit ziet. Hij weet dat jij hem aangeeft, als hij iets probeert uit te halen. Hopelijk niet nodig, maar je kunt de taxi’s rapporteren via “Land Transport Department” telefoonnummer 1584;
– Ben je alleen in de taxi, ga altijd achterin en achter de chauffeur zitten. Hij kan je dan niet (zogenaamd per ongeluk) grijpen. Voel je je niet veilig, pak je telefoon en bel iemand (of doe alsof). Of nog beter stap uit en neem een andere taxi (uiteraard niet in ‘the middle of nowhere’).

 

Leave a Reply