Blog

Vervoer buiten Bangkok

Behalve met het vliegtuig kun je ook eenvoudig met de (mini)bus en/of trein naar plaatsen buiten Bangkok reizen. Het openbaar vervoer in Thailand is goed geregeld. Wel moet je rekening houden met een langere reistijd, maar aan de andere kant bespaar je ook weer geld.

Wanneer je met de bus reist, is het aan te raden een VIP bus te nemen. Je hebt dan in ieder geval airco en meer beenruimte.

Wanneer de reis met het openbaar vervoer langer duurt dan vijf uur gaat mijn voorkeur uit naar het vliegtuig. Vaak ben je maar een aantal weken op vakantie en dan is het zonde om zo lang te reizen. Tenzij het gaat om de nachttrein naar bijvoorbeeld het noorden. Het is een leuke reis om te maken en daarnaast moet je toch slapen dus gaat het niet van je vakantietijd af.

Nok Air biedt goedkope combinatie reizen aan inclusief bus en boot. Dit is erg goed op elkaar aangesloten en vooral handig bij eventuele vertragingen.

Nok Air is niet altijd de goedkoopste maatschappij. Het is goed een vergelijking te maken!

Trein
Het treinstation in Bangkok heet Hua Lamphong. Het is te bereiken vanaf de MRT met dezelfde naam.

Treinkaartjes voor korte reizen ( zoals bijvoorbeeld Bangkok naar Ayutthaya/ Hua Hin) kun je alleen 1 dag van te voren kopen. Reizen vanaf Bangkok met een duur van meer dan 6 uur kun je vanaf 60 dagen voor aanvang van de reis kopen.

(Mini) Bus
Bangkok heeft vier grote(re) busstations

Busstation Noord – Mo Chit
Bangkok’s grootste busstation is Mo Chit (10 minuten lopen van BTS Mo Chit of MRT Chatuchak Park). Vanaf hier gaan bussen naar het noorden en noord-oosten, zoals Isaan, Chiang Mai en Chiang Rai.

Busstation Oost – Ekkamai
Vanuit deze busterminal kan je de bus nemen naar de oostkust, onder meer naar Pattaya en Rayong. De terminal is gunstig gelegen; tegenover Skytrain-halte Ekamai. Er zijn ook enkele bussen die vanuit Mo Chit naar Pattaya en de oostkust rijden, maar de meeste lijndiensten in deze richting vertrekken vanuit Ekamai.

Busstation Zuid – Sai Tai Taling Chan
Bussen voor het zuiden van Thailand (Koh Samui, Phuket, Krabi) gaan vanaf “Sai Tai Taling Chan”. Deze bushalte ligt aan de Chao Phraya Rivier.  Ook gaan vanaf hier de bussen naar Kanchanaburi. Het makkelijkste is om met een taxi naar dit busstation te gaan.

Behalve voor een reis naar Kanchanaburi, raad ik dit busstation niet aan. Het is niet gemakkelijk bereikbaar met de BTS of MRT en daarnaast is het makkelijker om te vliegen of een combivlucht te nemen naar het zuiden van Thailand. Voor een vakantie van een paar weken is de reis met de bus naar mijn mening te lang.

Busstation op luchthaven Suvarnabhumi
Op Suvarnabhumi is ook een busstation. Dit maakt voor veel bestemmingen de doorreis een stuk eenvoudiger. Vanaf de hoofdterminal rijden er pendelbussen naar het busstation. Ook rijden er vanaf dit busstation bussen naar de andere busstations in Bangkok.

Kaartjes kopen
De kaartjes koop je op het busstation zelf of boek je tickets hier onder online.

Powered by 12Go Asia system

 

 

 

Leave a Reply