Blog

Voor vertrek

Voordat je kunt afreizen naar het land van de Glimlach moet je eerst een aantal dingen regelen. Graag zet ik ze even voor je op een rijtje.

Vliegtickets
Het is een goed idee om op tijd vliegtickets te boeken. Hoe eerder je boekt, hoe goedkoper.
Vergelijk hier de vliegtickets van verschillende maatschappijen.

Visa
Wanneer je met een Nederlands paspoort Thailand binnen reist, via een
Internationale luchthaven en het verblijf is 30 dagen aaneengesloten of korter (vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek ), dan heb je geen visum nodig.

Als je met een Nederlands paspoort, Thailand over land binnen reist en het verblijf is 15 dagen aaneengesloten of korter, (vanaf de dag van binnenkomst tot en met de dag van vertrek ) dan heb je geen visum nodig.

Let op: Een paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn op het moment dat je Thailand binnen reist.

Blijf je langer dan 30 dagen aaneengesloten in Thailand, dan dien je een visa aan te vragen. Dit kan bij het Royal Thai Consulaat in Amsterdam en bij de Thaise Ambassade in Den Haag.

Alle informatie over het aanvragen van een visa lees je hier:   informatie over Thai Visa

Tip: Neem een kopie van je paspoort mee. Wanneer je op stap of op excursie gaat kun je het kopie meenemen en je paspoort veilig in de kluis laten.

Inentingen/ Vaccinaties

Voor je bezoek aan Thailand is het verstandig een aantal inentingen te nemen die beschermen tegen voorkomende zieken. Het is niet verplicht, maar wel héél verstandig. Neem ook contact op met je zorgverzekeraar om te zien of de vaccinaties wellicht vergoedt worden. De vergoeding valt niet onder de basisverzekering. Controleer altijd voor vertrek of alle inentingen nog up-to-date zijn. Ook als je onlangs nog op vakantie bent geweest. Doe dit op tijd, sommige vaccinaties moeten ruim van te voren gezet worden of moeten worden herhaald. Je wilt hier GEEN risico’s mee lopen.

Welke inentingen je nodig hebt is afhankelijk van de locaties die je gaat bezoeken, de manieren waarop je reist en de lengte van je verblijf.

Neem contact op met de dichtstbijzijnde GGD locatie om een afspraak te maken.

Denk naast de vaccinaties ook aan een goede muggenspray (met DEET) en aan een zonnebrand crème met een hoge factor. De zonnecrème hier is erg prijzig of bevat ‘whitening crème’, aangezien de Thai graag een witte huid krijgen.

Pinnen/Bank
Controleer bij je bank of je met je bankpas in het buitenland (WERELD) kan pinnen. Vaak staat je bankpas automatisch ingesteld op Europa en dien je eerst een
werelddekking te activeren.

Geld pinnen en wisselen in Nederland is niet erg zinvol. Het bespaart misschien pinkosten, maar je krijgt altijd een lagere wisselkoers. Houdt er wel rekening mee dat je iedere keer pinkosten (van de bank) moet betalen op het moment dat je pint. Pin dus niet iedere keer kleine bedragen.

Reisverzekering
Controleer bij je verzekeraar of je een
werelddekking op de reisverzekering hebt. 

Wil je ook een annuleringsverzekering afsluiten, denk er dan aan dat een nieuwe annuleringsverzekering binnen 7 dagen na boeking van de reis afgesloten moet worden. Een doorlopende verzekering geldt het hele jaar door en is vaak goedkoper dan losse verzekeringen (per reis). Neem een kopie van de reisverzekeringspolis mee, zodat je altijd de gegevens bij de hand hebt mocht er iets gebeuren.

Dit geldt tevens voor je zorgverzekeringspas. In Thailand heb je een zorgpas met EHIC (European Health Insurance Card) nodig om te laten zien dat je verzekerd bent. Bij de meeste zorgverzekeringspassen staat dit op de achterkant. Bij jou niet? Vraag er dan hier gratis één aan.

Elektriciteit
De voltage is net als in Nederland 220 met 2 polen. Wel zijn de polen anders dan in Nederland, namelijk plat in plaats van rond. Bijna alle stopcontacten zijn zo gemaakt dat beide stekkers er in passen. Heel soms, zoals bijvoorbeeld op het vliegveld, zie je nog verouderde stopcontacten. Hier passen de ronde stekkerpolen niet in. Neem voor de zekerheid een wereldstekker (voor Zuid-Oost Azië) mee.

Hotels
Vooral in het
hoogseizoen (december – februari) is het verstandig voor vertrek een hotel te boeken om teleurstellingen te voorkomen.
Vergelijk hier de prijzen van alle hotels.

Leave a Reply