Blog

Wat Pho

De officiële naam van Wat Pho is Wat Phra Chetuphon Vimolmangklararm Rajwaramahaviharn.

De tempel ligt naast het Grote Koninklijke Paleis (Grand Palace). Het is één van de grootste tempelcomplexen in de stad en is beroemd om de gigantische liggende Boeddha. De Boeddha is 15 meter hoog en 46 meter lang en is bedekt met bladgoud. De voeten van Boeddha zijn 5 meter lang en zijn het mooiste deel. De afbeeldingen op de voeten zijn van parelmoer.  Het zijn de eigenschappen van Boeddha.

Naast de liggende Boeddha zijn er bij Wat Pho ook ontzettend veel andere Boeddha beelden en meer dan 90 Chedis te vinden. Het complex is zo groot, dat het bijna zonde is om zonder gids rond te lopen. Je kunt dan ook een gids huren in het tempelcomplex (in het Engels). De gids verteld je alles over de geschiedenis van de tempel. Het huren van een gids kost tussen de 200 en 400 baht.

Massageschool
Bij het tempelcomplex is ook één van de beste massagescholen. Je kunt hier tegen betaling een goede (echte) Thaise massage krijgen. Er is toch niets fijner dan een goede massage na een paar uur slenteren.

Tip: Soms kan het erg druk zijn bij de massageschool wacht hierom niet tot het allerlaatst.

Iedere dag open van 8:30 uur tot 17.00 uur. Entree 100 baht (excl. gids/massage)

Hoe kom je er?
Wat Pho is lastiger te bereiken met de Skytrain (BTS) of Metro. Wel kun je er eenvoudig met de boot komen. Je gaat vanaf het BTS station Saphin Taksin (Sathorn Pier) met de Chao Praya Express Boot naar pier 8: Tha Tien. Vanaf hier is het een paar minuten lopen naar Wat Pho.
Lees hier meer over reizen met de boot door Bangkok.

Leave a Reply