Blog

Wat Sampran – de indrukwekkende roze drakentempel

Wat Sampran is een enorme roze Chinese drakentempel. De tempel is 17 verdiepingen hoog. Je kunt wel naar binnen, maar niet verder omhoog dan één trap. Er zijn alleen vrouwelijke monniken, oftewel nonnen.

Rondom het tempelcomplex zijn allerlei (verstopte) bezienswaardigheden.

Wensput
Er is bijvoorbeeld een wenspunt, waar je in je muntjes kunt werpen. Afhankelijk van waar je het muntje gooit, krijg je meer geluk of rijkdom.

“Geheime” doorgang
Ook is er een enorme schildpad. Je kunt hier naar binnen lopen. Het is er vrij donker en een beetje eng haha. Wanneer je doorloopt kom je vanzelf aan de andere kant van het tempelcomplex weer naar buiten.

 

Boeddhabeeld
Halvewege het complex is een soort jongensschool. Je kunt hier met de trap omhoog omhoog (buitenom). Op het dak van deze school staat een enorm Boeddhabeeld met ernaast een kleine tempel. De muurschilderijen en het parelmoer in de tempel zijn werkelijk prachtig. De nonnen zijn ontzettend vriendelijk en wijzen je graag de weg.

Nog meer geluk

muntjes voor geluk

 

 

Rondom het Boeddhabeeld zie je allemaal bakjes met muntjes. Voor 100 baht kun je bij één van de nonnen een zakje met muntjes kopen en deze rondom het Boeddhabeeld in de bakjes werpen.

Uiteraard voor  (nog meer) geluk!

 

 

 

 

 

Hoe kom je er?
De drakentempel ligt ongeveer 50 kilometer buiten het centrum van Bangkok. Met het openbaar vervoer is de tempel niet te bereiken. Wij hebben vanaf BTS Bang Wa (einde van de lijn) een taxi genomen. De tempel ligt tegenover de politieacademie. Maar vanaf de snelweg is het niet te missen.

Hou je ogen open voor een enorme roze drakentempel ;-).

De ingang is bij de rode poorten. Ga hier naar binnen en dan rechtsaf

  ingang

 

Nog wat mooie plaatjes

Leave a Reply